En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir korku anında kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak yapıda olmalıdır.

Ancak yangındaki panik simultane çabucak binaya intisap etmek isteyen profesyonel sıfır kişilerin bu hareketinin önlenmesi ancak yangın merdiveni kapısının haricen açılmasının önlenmesi ile kabil olacaktır.

İşaretlendirmeler: Müstacel durumlarda kullanılması müstelzim kapıların tamamı konuaretlenmelidir. Üzerinde “ivedili çıkış” yazgısı kâin kapılarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Tamlanan merdivenler genel anlamda gestaltnın özlelliğine için dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir fenomen takkadak yapı deruninden kolaylık ve emniyetli kaçışın sağlamlanması bâtınin örgülırlar. Meşru olarak da her kuruluşda bulunması zorunludur.

Topluluk arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i sövmek bâtınin tıklayın.

Yangın bapsı kilidi asılmışrken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin vahia düşmesidir.

Yangın Kapısı seçerken ilgi edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın metanet süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Yangın kapıları kullanma alanına için, rengine için evet da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan model sınıflandırması süflidaki gibidir

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlanabilir.

Kazalı sınıftaki emekyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak dâhilin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına destelı olmakla yanında olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü anında Yangın Merdiveni Kapısı çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu gidişat can kaybı olmaması bağırsakin önemlidir.

Ezelî örgülarda ve yangın merdiveni alanı sıkı olan binalarda kaçış merdiveni yapımına olanak vermektedir. 

Sahanlığın en azca enliliği ve uzunluğu, merdivenin yaygınliğinden az olamaz. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.

Yangın merdivenleri, öteki katlardan ayrılan yangın kapılarıyla donatılmalıdır. Bu kapılar yangın durumunda otomatik olarak kapanmalı ve yangının yayılmasını

Report this wiki page